googled58a58c4e3846870.html
 
Glasl%2525C3%2525B8beren_4_edited_edited

Glasløberen over Dortheavej, Oil on cotton 150 x 1000 cm 

Mie Lund/Anna Skov Hassing SLOAP-´SpaceLeftOverAfterPlaning’ DUKA ventilation pipes, variable dimension

Glasløberen over Dortheavej

Rummet mellem buba, an off space exhibition collaboration with Mie Lund, Dortheavej 2U, 2020

Photos ©Rikke Flensborg & ©Pierre-Alain Parfond

Text Anna Skov Hassing (See below)

Glasløberen over Dortheavej

 

 

 

I vinteren 2012 fandt jeg på byggetomten, inden vejen laver et sving på Dortheavej, nogle byggesten fra det tidligere byggeri. Jeg stablede dem ovenpå hinanden og fandt, at de kunne få ny funktion som lysestage og tog dem med hjem. Til en start fungerede det også fint, men påvirkningen fra varmen inden døre, begyndte at forandre stenene. Langsomt begyndte de at krakelere, ændre farve, smuldre og opløse sig. Først til grove stenklumper, som senere blev finere og finere, for til sidst at blive helt blødt som finkværnet pigmentstøv. Stenenes farver gik fra grålige til under krakeleringen at blive transparente med blå-grønlige kanter. Næsten som slået glas. De grønne og blå farver var flygtige og snart var stenpulveret så gennemsigt at jeg næsten ikke kunne se det mere. Jeg kunne stadig føle mig frem til bunken af støv og prøvede at tage en lillefingerspids på tungen. Det sitrede og boblede på tungen, men havde ingen smag. Kort efter begyndte en duft at sive ud gennem mine porer, fulgt af en lyd, som en summende insektsværm i takt med bølger af farvet lys under min hud.

Seancen ebbede over et par timer ud – og med en lille børste fik jeg fejet resterne af støvet ned i en glaskrukke og skruet låget på.

 

I syd Frankrig ligger Charvin fabrikken, som producerer mine oliefarver. Under covid19 måtte de standse produktionen og jeg begyndte at løbe tør for maling. Mine grønne og blå nuancer blev én efter én opbrugt.

 

                                                                                                    

                                                                                                         Anna Skov Hassing, september 2020